Hola Andalucia!
Door: pietenchris
Blijf op de hoogte en volg Piet en Chris
17 Oktober 2011 | Spanje, Torrox Costa
Kijk, heel veel dingen die we ondernemen gaan goed, een aantal lopen net goed af en er zijn er ook volledig mis gegaan. Om met de laatste te beginnen: Mijn linker hoge wandelschoen heeft een aantal dagen vol gestaan met het afvalwater van de caravan ( had ik klem onder de caravan gezet, ik wilde nl. te veel uit het zicht plaatsen), de fles olijfolie is tijdens het rijden van de plank gevallen en leeggelopen in de caravan ( waren we vergeten in de flessentas te stoppen) en Antequera hebben we gillend verlaten, omdat we er tot drie keer toe in drie dagen weer in de veel te smalle en te steile straatjes terecht kwamen met de auto. De eerste busreis naar Sevilla vanuit de camping, redde Chris mij weer vlak voor het instappen in de bus: er stak nog een toilet rol uit mijn broek. En de bus turistico-tour, waar we met 2 gekregen kaartjes ( camping-buurvrouw gaf deze ons, is voor 2 dagen geldig, maar we gaan morgen naar huis zei ze)genoten we 1.5 uur lang van de Nederlandse gids, via oortjes,(ook gekregen). Totdat Chris in de routefolder las, dat het kaartje 24 uur geldig was, paniek in de bus. Want als er controle zou komen moesten we wel 34 euro betalen, dus volgende stop wij er meteen uit, oefff!!!!. De fietstocht, vanuit de camping naar het meer met de flamingo’s, ongeveer 8 km., ging goed, tot dat ik besloot om een andere weg(grindzandpad ) te vervolgen moesten wel even de fietsen over de vangrail heen. Nee riep Chris, ja zei ik en dus gingen we door bouwterreinen en verboden in te rijden borden (alles werd nieuw aangelegd en de gps werkte dus ook niet meer mee). Tja eerst een nieuwe dubbele spoorlijn over, daarna een nieuwe snelweg proberen te kruisen, we zagen nog steeds het meer, maar we moesten nog een enkele spoorbaan passeren. Chris moest telkens opnieuw gemotiveerd worden, uiteindelijk(3 uur later) kwamen we bij het meer en vanaf een tiental meters een foto gemaakt van een flamingo en de weg weer terug. Maar toen kwam alles goed,we kwamen in een klein dorpje op zondagmiddag een cafeetje met een terrasje tegen, met een cana voor een euro en een tapas voor 30 cent. Poepzat hebben we het laatste stuk fluitend afgelegd. Ook het bezoek aan de kapper in Ronda is voor Piet goed afgelopen.
Inmiddels staan we op de twaalfde camping en hebben we tien keer getankt, slapen we heel goed zo’n acht tot negen uur per nacht. Het meeste drinken we water( denken we) en het minste melk. We hebben de zesde grote stad bezocht en de top 5 van onze campingmaaltijden zijn in volgorde: moot tonijn op cadac-bakplaat, gebakken mosselen en uien in de cadac-wok, de kant en klare Portugese bbq. kip uit de supermarkt,garnalen met knoflook op electrische grill-plaat en de salade van Chris met tonijn, ansjovis, ei, sla en olijven.
Andalucia heeft het helemaal: zoals Sevilla 2 dagen, met alles erop en eraan: parken, de mooie rivier de Quadalquivir, de prachtige gebouwen en kerken, de pleinen en de winkelstraten. De wijk Santa Cruz (voormalige joodse wijk), sprak ons het meeste aan met smalle straatje en sfeervolle pleintjes met terrasjes. Sevilla een stad die ons hart heeft gestolen, zo spaans en zo heet. Ja want het weer lijkt een vast patroon te worden: elke dag boven de dertig graden en dat vanaf ongeveer half twaalf tot ’s avonds half acht, soms wat wind en alleen maar blauwe lucht, Chris heeft een wolk gefotografeerd, was zo lang geleden, erg hé!! Daarnaast hebben we genoten van Ronda, heel speciaal: de oudste stieren-arena van Spanje (hebben we bezocht, was nu nl. te bezichtigen als een museum) en de stad is gebouwd op twee hoge rotsbergen ( ik had last van mijn hoogtevrees) en over de smalle spleet waren er drie bruggen gebouwd om de twee delen met elkaar te verbinden. De nieuwste brug is gebouwd in 1870 en er is 40 jaar aangewerkt, helemaal vanuit de rivier omhoog gebouwd met een hoogte van meer dan honderd meter (denk ik) om de verbinding van 50 meter te overbruggen. De lunch hebben we gebruikt op een terras, grenzend aan een parkje met geweldig uitzicht, terwijl een gitarist muziek produceerde en wij ons wijntje dronken. Achter ons passeerden de koetsjes met toeristen, een plek om nooit te vergeten.
De auto heeft het tot nu toe heel goed gedaan, vandaag weer een hele steile weg naar het hoogste platform van de camping genomen met de caravan er uiteraard achter en inmiddels als meer dan 5000 km. gereden. We vonden dat we de auto moesten verwennen: vandaar de wasbeurt voor vier euro. Meteen olie, koelvloeistof en ruitensproeier gevuld, daarnaast hebben we ook nog zijn lucht in de banden op spanning gebracht.
Nu staan we op de camping El Pino in Torrox Costa en zijn in afwachting van de kids. De komende 10 , dagen hopen we veel te genieten met Bas, Karlijn, Esther, Sam, Amir en Layla. We kijken er alle twee heel erg naar uit.
Dag alle fans, we wensen jullie allen veel liefs en bedanken jullie voor de enorme supporting. We blijven hierdoor met heel veel plezier in de Spaanse Droom.
Groetjes en kusjes van Piet en Chris
17 Oktober 2011 - 17:49
Gerti:
Hoi lieve mensen...die wolk is vanuit ons kikkerlandje t ergste wat je ons aan kunt doen...en dan die geweldige beschrijving van Sevilla, hoe durven jullie? En alsof dat nog niet genoeg is, een beschrijving van een avontuurlijke tocht, een terrasje waar je je voor 1 euro zat kunt drinken en daarbovenop 10 dagen bezoek van familie???? Durven jullie ons, na al die prachtige verhalen, nog onder ogen te komen?
Knuffel Gerti -
17 Oktober 2011 - 17:56
Petra En Fred:
Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn, mooi weer, lekker vrij,het eten........en straks alle klein/kinderen en aanhang die jullie komen bezoeken.Super fijne dagen en maak er een "feest" van.
P & F. -
17 Oktober 2011 - 20:10
Margo En Ruud:
Hola Pedro & Christa!
Wat een geweldige soap is dit aan het worden. Ik verheug me elke keer weer op jullie nieuwe avonturen. Ik vraag me inmiddels wel af of we jullie ooit nog terug gaan zien in Weert, want ik kan me zo voorstellen dat je na Spanje gewoon weer terug rijdt naar Portugal, haha. Geeft niks, komen wij gewoon een keer die kant op, neem ik wel een foto mee van een Nederlandse wolk!
Buenas noches y buen viaje!
Margo en Ruud
18 Oktober 2011 - 09:07
Eveline:
Het is heerlijk om jullie verslagen te lezen en daarna de zon-overgoten foto's te bekijken. Wat fijn dat jullie nog steeds zo mooi zomer-weer hebben !
Maar ik maak me wel zorgen over die laatste foto van Piet......
Met al die mooie Spaanse mannen om je heen zou je toch in de verleiding komen Christa ???? Geniet de komende weken van jullie kinderen en kleinkinderen. Het moet heerlijk zijn om elkaar weer "in het echt" te kunnen knuffelen.
veel groetjes en tot het volgende verslag,
Eveline -
18 Oktober 2011 - 09:30
Wil En Cees:
Geniet elk moment, maar zeker van het weer. Hier staan de verwarmingen aan en jassen, sjaals en petten hangen weer op de kapstok.
Kinderen en kleinkinderen op bezoek is een feest, maar doseer je energie, ach het is maar 10 dagen. Dit zegt een ervaringsdeskundige.
Staan Corduba en Granada ook op het programma. Prachtige steden met veel cultuur, maar dat hoef ik eigenlijk niet te vertellen. Blijf genieten! -
18 Oktober 2011 - 09:35
Esther:
Werkelijk hilarisch... Piet wat had ik dat graag gezien die wc rol die nog uit je broek hing. Niet te geloven maar ja je moet maar denken daar kent me toch lekker niemand.
En Chris, ik kan me je reactie levend voorstellen als je met je fietsje over een vangrail, spoorweg etc moet. Maar zoals ik lees heeft Servilla alles goed gemaakt. Mochten jullie nog wolken willen zien zeg het maar ik stuur jullie wel een paar mooie exemplaren per foto... we hebben ze hier in overvloed.
Lieve Piet en Christa ik hoop dat jullie een ontzettend leuke zullen hebben met jullie kinderen, schoondochter en schoonzoon en natuurlijk met de kleinkids!! Blijf lekker genieten. En zoals jullie ondertussen wel al weten... ik kijk weer uit naar jullie volgende verslag.
Liefs Esther -
18 Oktober 2011 - 13:53
Ilhem:
Ha vakantie gangers
OOOOHHHH echt heerlijk met alle ups en downs maar echt super
Ik ben heel vaak in Spanje geweest en ook de plekken die je omschrijft. Allen zat ik in de auto en reden we er met 120-140 km doorheen hahahah. Nou de volgende keer gaan we er van genieten.
Ik wens jullie nog een toffe vakantie geniet ervan.
Groetjes Ilhem.
ps: voor het geval je echt helemaal niet meer weet wie ik ben? ik ben jou collega Crista van PUNT welzijn hahahah ;) -
18 Oktober 2011 - 16:16
Francien :
Ha die Piet en Christa,
Wat een leuke verhalen hebben jullie iedere keer weer. Super!
Fijn dat jullie zo genieten van elkaar, de omgeving en natuurlijk de strakke blauwe lucht. Ik ben bang dat deze vakantie voor jullie nog veel te kort zal zijn. Hier krijg je toch NOOOOOIT genoeg van! Natuurlijk kijken jullie nu wel uit naar het bezoek van jullie lieve kinderen en kleinkinderen. Jullie gaan er natuurlijk samen een supertijd van maken. Piet en Christa
houdt je haaks en ik wens jullie samen nog een hele fijne tijd.
Heel veel groetjes van Francien -
20 Oktober 2011 - 10:41
Tiny & Ton:
iedere keer blijft het leuk om jullie te volgen op de reis van jullie leven. Wij herkennen veel terug op de foto's van toen wij zelf in Andalusie waren. Het is en blijft prachtig.
Leuk om jullie kinderen daar nu te treffen. Geniet er van en wij kijken weer uit naar het volgende reisverslag.
21 Oktober 2011 - 18:59
Simone:
Hee Christa en Piet, ik heb jullie verhalen al een paar keer gelezen maar nog niet gereageerd.. Als je nog geen Spaanse droom hebt, dan krijg je die door jullie verhalen wel haha. En op het werk wordt uiteraard af en toe met groene gezichten van jaloezie aan de keukentafel gesproken over jullie geweldige tijd ;-). Ik wens jullie nog heel veel mooie dagen en avonturen en natuurlijk super veel plezier met de kids.
Groetjes vanuit een koud maar wel best wel zonnig Nederland.
Simone -
25 Oktober 2011 - 08:57
Wyke:
Hallo familie,
Wat een heerlijke verhalen weer en prachtige foto,s. Ik wilde vanmorgen lekker tennissen en het regende weer eens,daar werd ik zo somber van dus ik mijn mails bekeken en ook weer die van jullie. Daar word je weer vrolijk van ! We hebben nu herfstvakantie dus wind zon en regen. Heerlijk hollands!
Binnenkort weer het snerttoernooi die julllie helaas moeten missen.Ach...
Geniet lekker van alles en veel liefs van Tinus en Wyke -
26 Oktober 2011 - 08:40
Yvon:
Hallo daar, Tja aaahhh gossie, zijn jullie weer met z'n 2tjes....Saai he? Of misschien toch wel lekker rustig. Als je terug komt Chris kun je meteen aan de bak, op 25 november hebben we het clusteruitje. Francien en ik hebben voor de organisatie gezorgd en het wordt natuurlijk SUPER GEWELDIG. Nee Piet jij mag niet mee! Of als je geluk hebt mag je misschien wel brengen en halen. Je moet toch nog een beetje kunnen afkicken na al die kilometers. Gelukkig dat jullie geen last hebben gehad van t noodweer en wat minder weer daar is helemaal niet erg, kun je alvast een beetje acclimatiseren voor als je terug komt. Hoewel we in t weekend alweer mooi weer hebben (derde weekend op rij!!!) het wordt 18 graden, dus dat betekent 19 of 20!!! Yes now we're talking.... Tot over een paar weken, ja, t is nu aftellen daarachter hé? Knuffel Yvon