Una vida formidable! - Reisverslag uit el Campello, Spanje van Piet en Chris Sterrenburg - WaarBenJij.nu Una vida formidable! - Reisverslag uit el Campello, Spanje van Piet en Chris Sterrenburg - WaarBenJij.nu

Una vida formidable!

Door: pietenchris

Blijf op de hoogte en volg Piet en Chris

07 November 2011 | Spanje, el Campello

Lieve allemaal!! Alles goed met jullie?? We hebben weer een enerverende en afwisselende tijd achter de rug. Met diverse fiets- en wandeltochten, Marokko bezocht, Tarifa, Arcos de la Frontera beter leren kennen. Tio Pepe gevonden en geproefd en de vrolijke Twentse fietsvrienden op de borrel gehad. Zondag 6 november ontvingen we het toffe bericht: Nicole en Rob (onze vrienden uit Nieuwerkerk) komen naar ons toe vliegen voor een paar dagen. Het moet echt niet gekker worden, nou ja we blijven gewoon verder dromen in ons Espana.
Het was wel even slikken, na het vertrek van onze dierbaren. Aan afscheid nemen wennen we nooit, ondanks de ervaring die we hier mee hebben. Om dit te doorbreken, had Chris bedacht: ik moet naar de kapper, oei !!!???. Toen ze in discussie ging bij de kapper ben ik vertrokken, duimen en bidden voor de goede afloop. Na een half uur ging ik weer naar de peluqueria, komt er een vrouw naar buiten met de kleren aan van Chris. Ik denk help, wat is er gebeurd. Afijn,nadat ze het zelf opnieuw weer gewassen en gefönd had, herkende ik haar weer enigszins. Inmiddels heeft ze weer een lekker koppie.

Wij hebben onze reis vervolgd vanuit Torrox costa via Tarifa ( aan de straat van Gibraltar) naar de camping (onze 13e) in Zahora, ligt tussen Tarifa en Cadiz in, met geweldige brede lichtgele zandstranden aan de Atlantische oceaan. Dit is zo ongeveer het verste punt in onze reis. Om in Marokko te komen moet je overvaren met de boot (vaartijd 35 minuten). Is iedereen aan te raden want je vergeet het nooit meer. Alhal (zwart petje) was onze gids, Chris was doodsbang, dat we hem uit het oog zouden verliezen. De vele Marokkaanse verkopers gedragen zich werkelijk als muskieten: ze zien uit een touringcar 20 mensen met euro’s uitstappen, ja ze laten je niet meer los, totdat je wat gekocht heb. Chris vond het zielig dus ging in onderhandeling over een leren handtas. Uiteindelijk is het gelukt, ze heeft hem en we ruiken hem de hele dag. Hij is nl. gemaakt van echt kameelharenleer en stinkt een uur in de wind. Kameel rijden is ook een hele ervaring. Hoewel mijn kameel zich heel vreemd gedroeg: aan het einde van de rit deed hij zijn voorpoten omlaag, en niet zijn achterpoten: of hij wou nie of hij kon nie zouden ze in Brabant zeggen. Ik moet je zeggen, dat zit niet lekker, na enkele forse ingrepen van zijn bazen, stond ik eindelijk weer met beide voeten op de grond. Poeh, Poeh.
Middenin de Kasbah (oude stadswijk) hebben we heerlijk geluncht op z’n Marokkaans: lage tafel en stoeltjes in een schitterend en sfeervol ingericht restaurant, levende muziek door 4 personen en een show van een jonge knappe buikdanseres. De presentatie in een Natuur-apotheek vertrouwde ik niet helemaal: Chris wel en heeft diverse kruiden (voor afvallen en gerechten) gekocht. Genoten op een terras, waar de Marokkanen hun weg door de Kasbah probeerden te vinden: op blote voeten, op scooters, brommer-vrachtwagentjes, al verkopend met van alles aan de toeristen. We waren opgelucht, dat we weer heelhuids op de boot zaten en de muskieten weg waren. Blij gingen we aan land in Tarifa, heerlijk weer terug in Spanje.

Spannend moment hadden we toen om 23.15 uur er ’s avonds hard op de caravan werd gebonsd. Help, wat is dit? Awel, buiten stonden twee meisjes (13), de een was continu aan het mobiel bellen en de ander legde aan ons uit iets in het spaans, ik kijk Chris aan want zij heeft spaans gehad in haar pakket en ik niet. Zij begreep het eerst ook niet, maar toen konden we het gezicht zien van de belster; ze was mooi geschminkt en riep caramellos: Chris riep Haloween en we rukten een doos chocola open. Even later weer een bons nog 3 grietjes en daarna weer een hoop herrie: 6 jongens, ook allemaal snoep gegeven en op de foto gezet. Gelukkig goed afgelopen.

Het bezoek in Arcos de la Frontera, was heel bijzonder. Onze reis hebben we vernoemd naar het t.v. programma de Spaanse Droom. Dit was een wedstrijd, waarbij een stel een bed en breakfast accommodatie kon winnen. 350 stellen schreven in en uiteindelijk wonnen Lieve en Uko de hoofdprijs. En jawel ze zitten er nog in en we hebben Uko een hand gegeven, klein gesprekje gevoerd en hem veel succes gewenst, want volgens ons had die dat wel nodig.
De sherry bodega Tio Pepe, hebben we na drie kwartier rijden en zoeken uiteindelijk in Jerez gevonden. Er zijn een stuk of 17 bodega’s en een adres hadden we niet, stom, ook de gps wist het niet. We waren alle informatie vergeten, alleen de rondleiding om vijf uur, dat wisten we nog. Achteraf bleek de stadsplattegrond gewoon in de krat met alle reisdocumentatie te zitten: stom, stom!!!!. De rondleiding was overigens interessant en na het lopen langs duizenden vaten in grote hallen, het rook er werkelijk heerlijk naar sherry, kregen we wel trek. We eindigden de tour met sherry proeven! Niet verkeerd!

Met Chris blijft het goed vis eten: verse vis kopen van de vismarkt of van een grote verse visafdeling in een supermarkt, of uit eten, of zelf gebakken, of desnoods uit een potje of blikje. Het is altijd goed en gezellig.

Om het slechte weer zoveel mogelijk te ontwijken zijn we verhuisd naar Granada, nl. Camping Alto de Vinuelas. We keken vanaf onze stek op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Het slechte weer, wat ze hadden voorspeld, wilden we gelaten over ons heen laten komen in Beas de Granada ( een camping hoog in de bergen). Maar toen ze sneeuw voorspelden, zijn we holderdebolder de boel nat in gaan pakken en vertrokken naar El Campello, net boven Alicante aan de Costa Blanca. Het bekende terrein van Rob en Nicole: heel erg mooi en erg sfeervol, volop te doen. Vanaf woensdag tot zondag gaan we met zijn vieren genieten en lekker eten bij Paco in de bergen! Wordt vervolgd!!! Adios y mucho besos!! Piet en Chris

• 07 November 2011 - 20:17

Karlijn En Bas:

Moehaaa wat een geweldige foto, pa en ma op een kameel...het moet nie gekker worden! Leuk al die nieuwe verhalen die we ondanks de vele mailtjes, smsjes en belletjes nog niet hadden meegekregen.
    Veel plezier samen met Rob en Nicole!
    Un abrazo uit Utrecht

• 07 November 2011 - 21:31

Annemiek En Harry:

Goh, wat een reis!! Ik heb ergens ooit eens gelezen dat een droom slechts enkele seconden duurt, die van jullie duurt toch echt veel langer. nog twee mooie weken voor de boeg, geniet ervan. we kijken nu al uit naar alle verhalen en foto's

• 08 November 2011 - 19:57

Hans En Angeline:

Jullie verhalen vinden we heel leuk, ook mooie foto's. Nog een fijne reis. Groetjes, Hans en Angeline

• 08 November 2011 - 21:54

Esther:

Ha ha! Ik lig helemaal in een deuk, papa op een kameel! Ook leuk dat commentaar over mama's kamelentas met geur, hopelijk was die niet te duur! Heel veel plezier met Nicole en Rob deze week, groetjes xxx

• 09 November 2011 - 04:53

Nicole En Rob:

We kunnen niet wachten haha!!! Eerst nog tot 12.30 uur werken en dan zien we jullie vanavond aan de boulevard!!!Adios y hasta esta noche!!!!

• 14 November 2011 - 20:05

Gerti:

He hoi, wat weer een superverhaal en wat zien jullie er gezond en gelukkig uit!!!! Mis wel die foto na de kapper enne die kamelenleren tas mag ik vast wel eens lenen, leg m maar in de disselbak, kan de geur er wat uitraken. En wat een contrast: sneeuw naast die stralende lucht...
    Een compleet andere wereld, ik lees dat het heel fijn is om mensen van dichtbij te ontmoeten. 't Is ook al zo'n lange tijd dat jullie weg zijn en eigenlijk....ondertussen is het wel welletjes geweest, dacht ik zo. Ahum. Geniet nog met volle teugen, maar ach, da's een overbodige opmerking zo te zien en te lezen. Ineens gaat het heel vlug, ik vraag me dan zo af hoe jullie terugreis gaat, werkt het dan ook zo van stal en paard?
    Hier in het nu koude ('t heeft gevroren) landje hebben we al lange tijd super mooi weer; stralende zon, nog steeds super fiets- en wandelweer en misschien voor ons nog een laatste caravanweekendje??
    Op het werk gaat het goed, vele ontwikkelingen, je moet eerst een stage-proeftijd ondergaan Christa haha...nee, hartstikke leuk, weet zeker dat je hier als een vis gaat voelen...ipv al die vis eten.
    Lieve mensen, geniet en bewonder, t leven is heel bijzonder.
    Liefs Gerti

• 14 November 2011 - 20:08

Pauline:

Whoo wat leuk om dit te bekijken! Het heeft even geduurd maar toch nog voor jullie al weer thuis komen... Ik hoorde van Ilse dat je er weer bent op 5 dec. en toen dacht ik: "ik moet echt even kijken op die site!!
    War een prachtige tijd hebben jullie gehad zeg maar ook fijn dat je er straks weer bent.
    Nog een paar heerlijke dagen en goede terugreis.
    Tot ziens.

Pauline

• 15 November 2011 - 13:48

Yvon:

Tja, dit zal t laatste berichtje van mij wel zijn in jullie dagboek. Ik vind het heerlijk om te lezen en te zien hoe jullie genieten, dit neemt je niemand meer af. Heerlijk ook om dit later, achter de geraniums, nog eens te herbeleven. Het weer is hier super, heldere koude nachten, maar geweldige zonnige dagen met strak blauwe lucht. Ben gisteren met Jan en Jetje naar t zuiden geweest om heerlijk lang te wandelen. En die koffie met Dom Benedictine op t terras was super!!! Toen daar ook maar wat gegeten, want hij hakte er wel in. Al met al ook een soort vakantiereisje. Nou lieverds, ik zie jullie over een paar dagen. Nog heel ff blijven genieten hoor!!! Knuffel xx

• 15 November 2011 - 22:45

Wyke:

Alweer genoten van jullie mooie foto,s en gezellige verhalen. Over een aantal dagen zijn jullie alweer thuis.We zullen jullie avonturen wel missen Zal wel erg wennen zijn als jullie thuis zijn Het huis is dan zo groot en je bed zo breed en de koelkast zo vol!! ( met wijn)
    Nog een hele fijne terugreis, hou alles heel en we zien elkaar binnenkort,
    tot gauw, liefs Tinus en Wyke

• 16 November 2011 - 11:08

Eveline:

Ha globetrotters !
    Wat leuk om te lezen dat jullie naar Marokko zijn overgestoken. Jullie zijn echte wereldreizigers geworden...
    Waarschijnlijk zijn jullie al richting het Noorden aan het rijden (niet in de verleiding komen om weer om te draaien he) en ruiken jullie de stal al.
    Hier is alles prima met veel zon en blauwe luchten. Alleen heeel veel graden minder dan bij jullie.
    Bij Punt gaat alles zijn gangetje, eigenlijk is er niet veel veranderd sinds je bent vertrokken Christa. Morgen gaan Yvon, Francien en ik naar een bijeenkomst van de gemeente over de wijzigingen binnen de WWB. Hopelijk kunnen Francien en ik het volgen.....:)
    Nou, geniet nog even van het verblijf in jullie caravannetje en verheug je maar lekker op die super-badkamer thuis !!! Tot gauw X